انواع غذاهای پروتئینی

۴ بازديد

انواع غذاهای پروتئینی کنسرو شده مانند کله‌پاچه، مایه ماکارونی و ... کاملا استریل هستند و اگر خارج از یخچال هم نگهداری شوند، فاسد نمی‌شوند.

 

اگر اهل خرید غذاهای آماده و نیمه‌آماده باشید و سری به فروشگاه‌های عرضه مواد غذایی بزنید، معمولاً 3 نوع غذای آماده یا نیمه‌آماده پیش روی شما خواهد بود. گروه اول شامل کنسروها، گروه دوم شامل غذاهای سردی مانند الویه یا انواع ناگت‌ها و برگرها و گروه سوم هم شامل برنج و خورش‌های حاضری می‌شود. در این مطلب دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، درباره‌ی تفاوت این 3 گروه از مواد غذایی حاضری با یکدیگر توضیحاتی داده‌اند؛ با ما همراه باشید.

 
آیا درست است که می‌گویند، کنسروها دارای بیش‌ترین میزان نگه‌دارنده در میان انواع غذاهای آماده هستند؟
نه، این تصور از آنجا در ذهن افراد نقش بست که مواد غذایی کنسروی با وجود اینکه دارای پروتئین‌های حیوانی هستند، در فروشگاه‌ها خارج از یخچال نگهداری می‌شوند و حدود 2 سال هم قابلیت نگهداری در دمای محیط دارند.

تاریخچه کنسرو تن ماهی

۳ بازديد

تاریخچه کنسرو تن ماهی

کلمه کنسروسازی از لغت یونانی Conservar به معنی حفظ کردن مشتق شده است. به طور کلی کنسرو کردن در صنایع غذایی عبارت است از ایجاد شرایطی که بتوان تحت آن شرایط محصول موردنظر را برای مدت‌های طولانی حفظ کرد.

بنابراین تعریف، میتوان از کلمه کنسرو برای کلیه روش‌هایی که به هر نحو موجب افزایش زمان و قابلیت نگهداری محصول می‌شوند، استفاده کرد.

اما در کشور ما از ابتدای کار صنایع قوطی کردن مواد غذایی، از کلمه کنسرو برای این فرآیند استفاده شده و هنوز هم این غلط مصطلح متداول است و از آن به جای معادل Canning یا Tinning استفاده می‌شود .

کنسروهای ماهی در موارد متعددی می‌توانند تفاوت داشته باشند. نوع آبزیانی که کنسرو می‌شوند مانند ماهی، میگو، خرچنگ، میوه‌های دریایی و … است.

در کنسرو ماهی گیلانی می‌توان از ماهی کامل یا ماهیان ریز و یا کنسرو سایر اجزای ماهی استفاده کرد. افزودنی‌های داخل قوطی می‌تواند شامل روغن زیتون، انواع سسها یا کنسرو ماهی با مواد دیگر باشد.

پخت ماهی داخل کنسرو می‌تواند به شکل مرطوب یا خشک انجام شود. اندازه، انواع، ساختار و درب قوطی‌ها نیز می‌توانند متنوع باشند.

برای تولید کنسرو ماهی، گوشت ماهی تن ۱۲۱ درجه و به مدت یک ساعت حرارت می‌بیند؛ که بسیاری از سخت پوستان، پستانداران و ماهیان این درجه حرارت را نمی‌توانند تحمل کنند و گوشتشان باز می‌شود.

مردم کنسرو ماهی را با نام «تن ماهی» می‌شناسند که عنوان نادرستی است، زیرا کنسرو ماهی می‌تواند از انواع مختلف ماهی تهیه شود؛ 

مزایای کنسرو کردن نخود فرنگی

۵ بازديد

مزایای کنسرو کردن نخود فرنگی

۱- نخودفرنگی ها رو به صورت خام یا پخته داخل فریزر میتونید نگه داری کنید؛ اما کنسرو کردن نسبت به فریزر کردن ارجحیت دارد. اگرچه انجماد یا یخ زدن بهترین شیوه نگه داری سبزی ها از جمله باقلا سبز و نخودفرنگی است. ولی این روش هم دارای معایبی هم هست؛ از جمله تغییر رنگ سبز سبزی ها به قهوه ای، تغییر طعم یا گرفتن بوی فریزر، اشغال کردن فضای زیاد در فریزر.

۲- با استفاده از کنسرو کردن، میتونید بدون داشتن این معایب و با حفظ خواص نخودفرنگی، اون رو برای فصول سرد نگهداری کنید. نخودفرنگی علاوه بر خوشمزه بودن خواص بسیار زیادی هم دارد خالی از لطف نیست با برخی از خاصیت این دانه های کوچک مغذی آشنا بشیم.

آیا کنسرو نخود فرنگی خاصیت کمتری نسبت به نوع تازه آن دارد؟

جالب است بدانید کنسرو نخود فرنگی پخته شده که به‌صورت کنسرو شده یا فریزشده مورد استفاده قرار می‌گیرد تفاوت ناچیزی با نمونه تازه آن دارد و تقریبا تمام خواص نخودفرنگی تازه در فرم کمپوت‌شده آن نیز موجود است.