انواع غذاهای پروتئینی کنسرو شده مانند کلهپاچه، مایه ماکارونی و ... کاملا استریل هستند و اگر خارج از یخچال هم نگهداری شوند، فاسد نمیشوند.
اگر اهل خرید غذاهای آماده و نیمهآماده باشید و سری به فروشگاههای عرضه مواد غذایی بزنید، معمولاً 3 نوع غذای آماده یا نیمهآماده پیش روی شما خواهد بود. گروه اول شامل کنسروها، گروه دوم شامل غذاهای سردی مانند الویه یا انواع ناگتها و برگرها و گروه سوم هم شامل برنج و خورشهای حاضری میشود. در این مطلب دکتر محمدحسین عزیزی، متخصص صنایع غذایی و عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس، دربارهی تفاوت این 3 گروه از مواد غذایی حاضری با یکدیگر توضیحاتی دادهاند؛ با ما همراه باشید.
آیا درست است که میگویند، کنسروها دارای بیشترین میزان نگهدارنده در میان انواع غذاهای آماده هستند؟
نه، این تصور از آنجا در ذهن افراد نقش بست که مواد غذایی کنسروی با وجود اینکه دارای پروتئینهای حیوانی هستند، در فروشگاهها خارج از یخچال نگهداری میشوند و حدود 2 سال هم قابلیت نگهداری در دمای محیط دارند.
- ۰ ۰
- ۱ نظر
تغذیه در بدنسازی یکی از عوامل بسیار مهم برای دستیابی به اهداف فیزیکی و بهبود عملکرد ورزشکاران است. برنامهی تغذیه باید بر اساس اهداف فرد، سطح فعالیت، و نوع و مدت زمان تمرینات تنظیم شود. اما برخی نکات تغذیه بدنسازی عبارتند از مصرف مقدار کافی پروتئین برای حمایت از رشد عضلات، مصرف کربوهیدرات پیچیده قبل از تمرینات برای افزایش انرژی و مصرف کربوهیدرات ساده و پروتئین پس از تمرینات برای بازسازی عضلات. همچنین، مصرف منابع چربی سالم مانند روغنهای نیمهگرم برای حمایت از سلامتی قلب و عملکرد مغزی نیز بسیار حیاتی است. علاوه بر این، باید به مقدار و توزیع وعدههای غذایی در طول روز توجه کرد تا بدن بهینهتر از مواد مغذی استفاده کند و رشد عضلات بهبود یابد.
برای بدنسازان، مصرف آب نیز بسیار حائز اهمیت است؛ آب کمک میکند تا بدن از دیگر مواد مغذی به خوبی استفاده کند، عضلات را بازسازی کند و خطر ایجاد آسیب به عضلات و مفاصل را کاهش دهد. همچنین، مصرف مکملهای ویتامینی و معدنی میتواند به کمک بهبود عملکرد بدنسازان در طول تمرینات باشد. بنابراین، تغذیه مناسب با ترکیب مواد مغذی صحیح و متعادل، به همراه آبنوشیدن کافی و مصرف مکملهای لازم، نقش بسیار مهمی در بهبود عملکرد بدنسازی و ایجاد نتایج مطلوب دارد.